Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dennis oplácí "vesnickému hlupákovi" Eddiemu Jordanovi

Dennis oplácí "vesnickému hlupákovi" Eddiemu Jordanovi

McLaren brzdí arogance a Jordan pouze chce být zajímavý.

Fanoušci McLarenu to teď nemají lehké, ale Ron Dennis se znovu zavázal vrátit McLaren na absolutní vrchol královny motorsportu. Také nazval Eddieho Jordana vesnickým hlupákem.

McLaren je nejstarším a v současnosti i nejmilovanějším britským týmem, kterému vlastně v obou oblastech i v úspěšnosti může sekundovat pouze Williams. Po dvou "těžkých" sezónách v letech 2013 a 2014 byl fanouškům přislíben velkolepý návrat ve spolupráci s Hondou, se dvěma tituly ověnčenými jezdci a s Ronem Dennisem opět u kormidla. Jsme však už téměř v polovině sezóny a výsledky se nedostavují.

Eddie Jordan, bývalý vlastník týmu F1 v současnosti pracující pro britskou televizi BBC, se před Velkou cenou Velké Británie velmi nešetrně opřel do Dennise i celého McLarenu.

"Jsou pouze stínem svých nejlepších dnů již od doby, kdy arogantně prohlásili, že Lewis Hamilton může olitovat den, kdy se rozhodl opustit McLaren," řekl 67letý Ir. "A ta arogance je pořád tam, na vrcholu McLarenu. Ron Dennis vyhodil Martina Whitmarshe, ale Whitmarsh nikdy tým nevedl tak špatně jako teď Dennis."

Dennisova odpověď je tvrdá: "Já Formuli 1 vnímám trochu jako rodinu a rodiny žijí na vesnicích a vesnice mívají svého vesnického hlupáka. Tato role mu perfektně sedí. Nadále ho považuji za svého přítele, ale prostě si myslím, že je odtržený od reality a chce být zajímavý. Jenže zajímavý na úkor jiných lidí."

Dennis také vyvrátil množící se zprávy, že Jenson Button zůstane v McLarenu pouze do konce sezóny.

"Jenson podepsal s McLarenem dvouletou smlouvu a v tuto chvíli se vůbec nezabýváme otázkou jezdecké sestavy. Oba odvádějí fantastickou práci. Velmi snadno by se mohli pustit do kritizování McLarenu, ale nedělají to, protože řídí naše vozy. Vědí, že vůz je v zatáčkách extrémně rychlý. Ještě ne tak rychlý jako Mercedes, ale v mnoha zatáčkách se můžeme srovnávat s většinou ostatních vozů. Každý v F1 o tom ví."