Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Zak Brown přijal místo výkonného ředitele McLarenu

Zak Brown přijal místo výkonného ředitele McLarenu

Využije své bohaté zkušenosti s marketingem v motorsportu.

Zak Brown přijal místo výkonného ředitele McLaren Technology Group. Jeho najmutí souvisí s organizačními změnami po nuceném odchodu Rona Dennise, ale majitelé společnosti pokračují v hledání nového generálního ředitele, který přebere většinu Dennisových povinností.

Zak Brown je bývalý závodník a zakladatel společnosti Just Marketing International, největší marketingové agentury v oblasti motorsportu. Tu už ale koupila společnost CSM Sport & Entertainment a Brown se letos vzdal pozice jejího generálního ředitele. Média byla dlouho přesvědčena, že tak učinil kvůli nabídce od Liberty Media přebírající většinový podíl ve společnosti vlastnící komerční práva na F1.

"V mé nové roli budu moci zkombinovat svou absolutní vášeň a jedinečnou oblast zkušeností, motorsport a marketing, a zajistím, že zůstanou v souladu," řekl Brown.

Brown by se měl starat výhradně o tým v F1, nemít žádné povinnosti vůči zbytku skupiny McLaren a pracovat na jedné úrovni s Jonathanem Nealem, jehož Dennis přeřadil z vedení týmu F1 na místo provozního ředitele MTC.

Ron Dennis, který byl poslán na placené volno, podle informací některých zahraničních médií zvažuje, že bude od svých společníků soudní cestou vymáhat náhradu škody. Tým by prý kvůli ztrátě sponzorů důvěřujících Dennisovi mohl přijít o 160 milionů britských liber.