Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso neví, zda jsou řeči o Dennisově odchodu pravdivé

Alonso neví, zda jsou řeči o Dennisově odchodu pravdivé

Jezdci nechtějí o momentální situaci vůbec mluvit.

Drby o blížícím se Dennisově nuceném odchodu z postu generálního ředitele McLaren Technology Group zůstávají jen drby, ale McLaren není moc horlivý v ujišťování svých fanoušků o opaku a jezdci odpovídají "nevím", což v řeči F1 může znamenat i "nemůžu o tom mluvit ". Fernando Alonso v Mexiku novinářům tvrdil, že neměl čas a vhodnou příležitost informovat se o tom a možná tak neučiní až do konce sezóny.

"Četl jsem to samé, co vy," řekl dvojnásobný šampion. "Uplynulé tři nebo čtyři týdny téměř neustále závodíme. Mezi Mexikem a Brazílií, nebo po Abú Zabí si společně sedneme a zjistím, kolik je na tom pravdy. Takže teď vám k tomu prakticky nemám co říct."

Oba jezdci McLarenu odpověděli vyhýbavě na otázku, zda by odchod Rona Dennise negativně ovlivnil sezónu 2017.

Fernando Alonso: "Ron je součástí McLarenu a McLaren je součástí Rona. Vždycky to tak bylo. Nejprve musíme zjistit, jaká je ve skutečnosti situace. A pokud by došlo k nějaké změně, beztak nemůžu říct, co by to znamenalo."

Jenson Button: "Nebudu mluvit o jednotlivcích. Myslím si, že tým je se během uplynulých let velmi zlepšil, zvládl potíže spojené s novým partnerstvím s Hondou, přitom jsme předem věděli, že to po tak dlouhém partnerství s jinou automobilkou nebude jednoduchá změna. Ale během dvou let jsme vyrostli a každé oddělení se posunulo správným směrem a zlepšilo. V týmu je dobrá atmosféra, přestože vůbec nejsme tam, kde bychom chtěli být. Mám z toho všeho dobrý pocit. To je vše, co k tomu mohu říct."