Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren oznámil datum představení nového vozu

McLaren oznámil datum představení nového vozu

MP4 zůstává.

McLaren nám již oznámil, kdy poprvé ukáže svůj vůz pro sezónu 2017. Nový monopost poháněný novou pohonnou jednotkou Hondy bude představen 24. února. V ten samý den nám svůj nový vůz ukáže Ferrari. McLaren zatím neprozradil, zda uspořádá slavnostní odhalení v továrně ve Wokingu, nebo v zázemí některého z testovacích okruhů, aby se vůz mohl předvést i na trati.

Uvnitř McLarenu došlo během sezóny k rozbrojům a Ron Dennis byl nucen opustit místo generálního ředitele, ačkoli je stále akcionářem společnosti i členem správní rady. Z tohoto důvodu vyvstala otázka, zda nové vedení společnosti nebude chtít ze jména vozu vyškrtnout "MP4". Vozy týmu založeného Brucem McLarenem měly původně ve jménech pouze "M". Posledním takovým vozem byl M29F, další už Dennis pojmenoval MP4, později MP4/1, následovaly MP4/2 a další. Menší změna nastala v roce 2001, kdy se usoudilo, že lomítko je nemoderní a vůz dostal jméno MP4-16. Odtud se už line nepřerušená série až po loňské MP4-31. To "P4" přitom znamená "Project Four". Dennis se totiž do F1 dostal až na čtvrtý pokus a už po druhém si přestal lámat hlavu s jmény a svůj tým další pojmenoval Project Three a čtvrtý, který se pak sloučil s McLarenem, Project Four Racing.

Současné vedení McLarenu se ale rozhodlo nehodit více než tři desetiletí z historie týmu do koše a už potvrdilo, že i nový vůz bude mít ve jménu "MP4". Pravděpodbne se tedy bude jmenovat MP4-32. Také byla avizovaná změna barevného designu, takže se okamžitě začalo spekulovat o návratu k oranžové barvě, tradiční barvě McLarenu.