Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ecclestone potvrdil zákulisní boje v McLarenu

Ecclestone potvrdil zákulisní boje v McLarenu

Dennis pravděpodobně končí.

Možná už tento týden bude oficiálně oznámen odchod Rona Dennise z postu generálního ředitele společnosti McLaren Technology Group. Byl nejdůležitější osobou při jejím budování na základech týmu McLaren, který Dennis odkoupil v 80. letech a který přestěhoval do továrny ve Wokingu. Jednou už odešel na zasloužený odpočinek, ale hraní golfu ho rychle začalo nudit a na přelomu let 2013 a 2014 se vrátil do čela společnosti. Vlastníci 75 procent akcií společnosti s ním už ale nejsou spokojeni a v posledních týdnech se objevily zprávy, že mu nechtějí prodloužit smlouvu. Před VC Brazílie jsme se dozvěděli o vážnějších rozbrojích, přičemž Ron Dennis se obrátil na Vrchní soud v Londýně, aby ho ochránil před nuceným placeným volnem, které mu členové představenstva chtějí dát až do vypršení jeho smlouvy v lednu 2017. McLaren ani jeho akcionáři situaci nekomentovali, ale tyto informace v Brazílii potvrdil Bernie Ecclestone, který se s Dennisem zná již desítky let.

"Byl u soudu a chtěl to zvrátit, ale bohužel prohrál. Je to škoda, protože o něj nechceme přijít," řekl Ecclestone během rozhovoru pro agenturu Reuters.

Na otázku, zda to znamená, že Dennisův konec na místě šéfa McLarenu je již jistý, šéf F1 odpověděl: "Zdá se, že ano. Myslím, že se odvolává, takže by ještě mohl vyhrát odvolání."

dennis a boullier 061
Eric Boullier během uplynulého víkendu řekl, že Ron Dennis je nadále předsedou a generálním ředitelem společnosti, ale nic víc už říct nechtěl. Samozřejmě se již objevilo mnoho spekulací o dalších změnách v týmu. Kromě jiných jmén se mluví o Jamesovi Allisonovi, který po odchodu z Ferrari zůstal bez práce a během jeho působení v Renaultu mu šéfoval právě Boullier, který je nyní závodním ředitelem McLarenu. V souvislosti s pozicemi ve vedení týmu i společnosti se hovoří o Rossu Brawnovi i Zaku Brownovi.