Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone: Chyba není v Mercedesu

Ecclestone: Chyba není v Mercedesu

Vítěz se nestěžuje nikdy, poražení v jednom kuse.

Bernie Ecclestone připomíná, že za jednotvárné stupně vítězů nemůže nikdo vinit Mercedes. Ten s výjimkou Malajsie vyhrál všechny závody a obvykle mu patří i druhé místo, a tak už zbývá pouze nejnižší stupínek rezervovaný pro jezdce Ferrari nebo Williamsu. 84letý Ecclestone však už zažil mnoho dominancí různých týmů a poražení vždy měli důvod hledat chyby někde jinde, ne u sebe.

"Nemyslím, že by v současnosti bylo něco víc v nepořádku než dříve," řekl novinářům bos F1. "Je tu pár lidí s větší kupou peněz i pár lidí, který takovou kopu nemají. Ale tak to bylo vždy. Jsou tu lidé, kteří vždy mají důvod stěžovat se, ale nikdy se nestěžuje ten, kdo právě vyhrává. A všichni poražení se stěžují. Pokud jde o mě, nikdy jsem neřekl víc, než že je škoda, že sportu nyní dominuje jeden tým. Ale není důvod kritizovat vítěze, oni pouze udělali svou práci. Lidé pouze říkají, že je to škoda, to je všechno. S Mercedesem je vše v pořádku, fungují jako dobře namazaný stroj a mají dvou skvělých jezdců. Takže to není problém Mercedesu, je to problém těch, kteří nejsou tak dobří.

Formule 1 tedy musí vydržet, dokud se ostatní vzpamatují.

Po stránce sportu je všechno v pořádku, ale máme trochu problém prodat náš produkt, když jeden tým vítězí s takovou lehkostí. Ale když se Ferrari sehraje a zlepší a když totéž udělá McLaren… Bylo by tak skvělé vidět McLaren opět na jeho místě, tedy někde vpředu. U Red Bullu jsou nyní zklamaní, ale vlastně říkají jen to, že oni chybu neudělali a že jsou stejně dobří jako předtím. A řekl bych, že Renault tím zprávám rozumí."