Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Nasr a Marcus Ericsson zůstanou u Sauberu

Felipe Nasr a Marcus Ericsson zůstanou u Sauberu

Oba již podepsali prodloužení smluv.

Sauber oznámil prodloužení smluv obou svých současných jezdců, Felipe Nasr a Marcus Ericsson budou jeho barvy hájit i v roce 2016. Sauber přišel s oznámením těsně před zahájením víkendu Velké ceny Maďarska, po kterém přijde velká letní přestávka a čas na dohadování přestupů a nových kontraktů. Švýcarská stáj je se svou mladou jezdeckou dvojicí spokojená a přestupovému kolotoči se raději vyhne.

"Jsem šťastný, že do mě Sauber vkládá tolik důvěry a dá mi šanci i příští rok. Už teď se mi kupí skvělé vzpomínky na první rok s tímto tradičním švýcarským týmem," řekl Ericsson, který do Sauberu přestoupil ze zkrachovalého Caterhamu.

Felipe Nasr absolvuje svoji nováčkovskou sezonu, ale na kontě už má 16 bodů a výrazně tak překonává svého zkušenějšího týmového kolegu. Jeho dosud největším úspěchem je páté místo z Velké ceny Austrálie.

"Prodloužení smlouvy se Sauberem je jedním z důležitých kroků mé kariéry," řekl Brazilec. "Páté místo z prvního závodu sezony bylo dosud nejlepším momentem mé kariéry a už teď se těším na závody druhé poloviny sezony. Mým cílem je co nejvíce podpořit tým a pomoci mu s vývojem nového vozu."

Zpráva je doplněna o prohlášení Monishy Kaltenbornové, šéfky týmu Sauber: "Oba jezdci podávají solidní výkony, získávají zkušenosti a velmi rychle se učí. Je radost mít je v týmu, pro všechny jsou pozitivním impulsem a navzdory jejich mladému věku pracují velmi profesionálně na trati i mimo ni. Oba jsou již součástí vývojového programu vozu Sauber C35."