Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Toro Rosso už s Renaultem nejedná

Toro Rosso už s Renaultem nejedná

Přišli, porozhlédli se a už se neozvali.

Už během víkendu Velké ceny Austrálie vyrukoval Helmut Marko, šéf Red Bullu pro motorsport, se zprávou, že monoposty Toro Rosso by se mohly převléct do barev Renaultu. Francouzská automobilka dospěla k závěru, že potřebuje být v F1 více vidět, nebo z ní úplně odejít. Mluvilo se také o spoluvlastnictví Toro Rosso i výměnném obchodu zahrnujícím pohonné jednotky směřující od Renaultu do Red Bullu a technickou podporu v oblasti šasi a aerodynamiky směřující naopak od Red Bullu k Renaultu. Zdá se však, že z partnerství nic nebude.

"Mohu mluvit pouze o tom, co se za poslední měsíce dělo mezi Renaultem a Toro Rosso," odpověděl Franz Tost, šéf Scuderie Toro Rosso, na otázku ohledně aktuální situace mezi společnostmi Renault a Red Bull.

"Ano, byli na návštěvě u nás ve Faenze i v Bicesteru (Toro Rosso sídlí v italské Faenze, ale využívá aerodynamický tunel v anglickém Bicesteru). Ale už celé týdny se neozvali, takže předpokládám, že se rozhodli koupit jiný tým.

Jak to ovlivní Toro Rosso, to se ještě jen uvidí. Nyní musíme čekat na tah Renaultu, pak s nimi budeme jednat o programu, který by naplňoval potřeby Toro Rosso."

Týmy Red Bull a Toro Rosso jsou momentálně jedinými zákazníky Renaultu a za hlavního kandidáta na odkoupení je považován tým Lotus F1, který plnil roli továrního týmu Renaultu až do roku 2010, kdy se ho Francouzi vzdali s úmyslem soustředit se jenom na vývoj a výrobu motorů.