Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda se ještě nevzdala naděje na pódia

Honda se ještě nevzdala naděje na pódia

Ve druhé polovině sezony očekává velké zlepšení.

Sportovní šéf Hondy se ještě nevzdal naděje, že v druhé polovině sezóny se alespoň jeden z jezdců McLarenu dostane na stupně vítězů. I přes to, že jde o velmi, velmi vysoký cíl, ve skutečnosti byla laťka během posledních měsíců snížena. Dříve bylo cílem vyhrát velkou cenu.

"Bohužel, v následujících měsících dostaneme řadu penalizací, ale také se připravuje velké zlepšení na obou stranách - na straně šasi i pohonné jednotky," řekl Jasuhisa Araj, vědom si toho, že nízká výdrž motorů a penalizace za časté výměny je budou až do konce roku odsouvat do druhé poloviny startovního roštu.

"Po Spa-Francorchamps se chceme zlepšit v každém závodě a snad začneme bojovat o pódia. Rozhodně budeme bojovat až do posledního závodu sezóny!"

Mezi sezónami 2015 a 2016 se pravidla ohledně pohonných jednotek nezmění, takže vývoj letošního motoru je zároveň přípravou na příští rok.

"Už se samozřejmě soustředíme na rok 2016, ale nadále jsme koncentrováni na druhou polovinu této sezóny. Stejně pracujeme na obou, protože pravidla zůstanou nezměněna. Díky tomu můžeme rozvíjet nápady pro rok 2016, a pokud jsou dobré, implementovat je do současného motoru."