Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa by chtěl zůstat ve Williamsu s Bottasem

Massa by chtěl zůstat ve Williamsu s Bottasem

Spolu tvoří dobrý tým.

Tak to vypadá, že oznámení prodloužení smlouvy Kimiho Räikkönena s Ferrari potěšilo nejméně čtyři jezdce. Räikkönen je rád, že příští rok možná bude mít vůz na boj o titul, Sebastian Vettel je rád, že jeho kamarád zůstává v týmu, Valtteri Bottas je rád, že se situace vyjasnila a končí spekulace a Felipe Massa je rád, že se pravděpodobně nezmění ani jezdecká sestava Williamsu.

"Ferrari na tomto rozhodnutí asi pracovalo několik měsíců a došlo k závěru, že si chce nechat Kimiho. Těším se spolu s ním a snad já a Valtteri zůstaneme další rok spolu. Tvoříme dobří tým," řekl v Belgii brazilský jezdec.

"Musíme ještě nějaký čas čekat. Pak se uvidí, zda se to stane nebo ne. Valtteriho vidím jako dobrého jezdce, který již ukázal, že na to má a že je pro tým přínosem. Proto si myslím, že zůstaneme spolu. Čeká se na správnou příležitost, zatím se nic nemění, ale s mou smlouvou by neměl být žádný problém. Asi tu zůstanu ještě rok a už teď se na to těším. Líbí se mi pracovat s tímto týmem a vidím, že jim se líbí pracovat se mnou."

Objevují se zprávy, že Williams po odchodu Felipeho Nasra přijde o sponzora Petrobras a že bez něj by se Grove mohlo poohlédnout po náhradě za svého brazilského pilota. Massa ale popírá jakékoli propojení s brazilským ropným gigantem.

"S Petrobrasem nemám nic společného. Nepodepsal jsem s Williamsem kvůli Petrobrasu, takže se mě to netýká. Williams se mnou podepsal kvůli mým jezdeckým schopnostem a já jsem nikdy nic nepodepsal kvůli sponzorovi. Pokud (Petrobras) z týmu odejde, Williams si bude muset najít náhradu, ale mě se to vůbec netýká."