Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottase stála chyba mechaniků páté místo

Bottase stála chyba mechaniků páté místo

Na stupně vítězů by ho nepustila aerodynamika.

Mírně chaotická Velká cena Belgie nabídla jezdcům množství příležitostí a ti, kteří neodešli s bohatou bodovou nadílkou, teď litují chyby. Na seznamu bychom našli oba jezdce Williamsu, ale především Valtteriho Bottase. Fin startoval do závodu ze třetího místa a je si jistý, že bez chyby mechaniků by mu patřilo páté místo. Takto se musel spokojit s devátým.

"Myslel jsem si, že chyba se týká pouze tlaku v pneumatikách nebo podobné věci. Nebylo to zas až tak špatné, ale pak mi tým řekl, že mezi měkké pneumatiky přimíchal jednu tvrdou. Samozřejmě jsme nyní zklamaní, protože bez té chyby bychom reálně byli přinejhorším na pátém místě," řekl rozčarovaný Bottas.

Bottasovi se v sobotu podařilo kvalifikovat na třetí pozici, ale v neděli mu najednou chyběla rychlost.

"Mým hlavním problémem bylo zahřívání pneumatik. Na startu jsem dost přetočil kola a klouzání pokračovalo i během prvních dvou kol. Také potřebujeme na auto dostat efektivnější aerodynamický balík. Nyní jsme přidali trochu přítlaku, ale ztratili jsme tím v prvním a třetím sektoru. Nemohli jsme najít kompromis, v tomto bychom potřebovali být efektivnější."

Felipe Massa nazval prvních 10 kol na měkkých pneumatikách katastrofou.

"Nejsem spokojený. Prvních asi tak 10 kol by se dalo nazvat katastrofou. Neměl jsem dobrý start, ale katastrofou byla i rychlost na měkké směsi. Ztratili jsme několik pozic, oba naše vozy ztratily. Byl to pro nás těžký závod," řekl brazilský závodník. "Jsem si jistý, že tento problém ze začátku závodu se promítl do výsledku v cíli. Takže nejsem spokojen, protože závod se mohl vyvíjet úplně jinak."