Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lotus děkuje soupeřům za pomoc

Lotus děkuje soupeřům za pomoc

Velkoryse mu půjčili zahřívací dečky.

Lotus děkuje třem svým soupeřům za pomoc, bez které by možná nedosáhl tak dobrý kvalifikační výsledek.

Tým z Enstone v sobotu ráno zjistil, že má pro každý ze svých vozů pouze tři sady deček na zahřívání pneumatik, ostatní byly nějakým nedopatřením vystaveny rannímu dešti. V dopoledním posledním tréninku možná nebylo těžké udělat kompromis, ale hrozilo, že nedostatek zahřátých gum se negativně podepíše na kvalifikačním výsledku, neboť tým hodlal oba vozy dostat až do Q3. Nakonec si nemusel dělat starosti, Ferrari, Toro Rosso a Sauber ochotně podaly pomocnou ruku a půjčily mu pár svých deček.

"Velká část z našich deček navlhla během ranního prudkého deště a nedaly se použít," vysvětluje Alan Permane, šéf traťových operací Lotusu. "Zůstaly nám pouze tři sady pro každý vůz. To nás omezilo ve třetím tréninku, protože jsme mohli mít zahřátou pouze jednu sadu pneumatik (pro každý vůz) a v ostatních dečkách se zahřívaly kvalifikační pneumatiky. Hrozilo, že nás to velmi omezí i v kvalifikaci.

Chválabohu, Sauber, Ferrari a Toro Rosso nám půjčily své sady. Nevím, jak jim za to poděkovat. Bez nich bychom byli nahraní. Každý vůz by mohl mít připravené pouze tři sady, a to by vážně ohrozilo náš výsledek."

Pomoc byla o to velkorysejší, že Sauber a Toro Rosso jsou přímými konkurenty Lotusu v šampionátu i v boji o poslední bodovaná místa. Q2 nakonec končila súbojem pilotů Lotusu a Sauberu, ve kterém rozhodovaly setiny sekundy a nakonec postoupili Romain Grosjean a Marcus Ericsson.