Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Dokáže Lotus povstat stejně jako Williams?

Dokáže Lotus povstat stejně jako Williams?

Také přechází k Mercedesu, ale zkusí to po svém.

Jedním z nejzajímavějších přestupů před sezónou 2015 je odchod Lotusu z tábora Renaultu a přechod na stranu Mercedesu. Německá pohonná jednotka by měla mít minimálně na začátku sezóny více výkonu než její francouzský rival, ale bude to Lotusu stačit na návrat mezi špičku? Šéf traťových operací Lotusu tvrdí, že si z loňské sezóny vzali ponaučení a tým bude nyní silnější.

"Tvrdě jsme pracovali, ale odměna byla bohužel velmi malá," řekl Alan Permane o loňské sezóně. "Poučili jsme se a teď jdeme dál. Nový balík pro sezónu 2015 vypadá velmi dobře a věřím, že to tentokrát bude lepší. Po roce už víme, co máme očekávat od nového typu pohonné jednotky a jak s ní zacházet. Jednotka Mercedesu samozřejmě není stejná jako ta od Renaultu, ale i tak je to jednodušší než před rokem."

VC Bahrajnu - Lotus

Od Renaultu k Mercedesu loni přešel i Williams a po mnoha neúspěšných sezónách se najednou vyhoupl na konečnou 3. příčku Poháru konstruktérů. To dává naději i Lotusu, který se chce pokusit o stejný skok, ale nepůjde stejnou cestou jako Williams. Tým z Grove byl před sezónou 2014 posílen o Pata Symondse a investoval do získání mnoha zkušených lidí z konkurenčních týmů včetně Lotusu. Lotus se však na podobný útok nechystá a místo toho vsadí na kontinuitu a vlastní lidi.

"Doufáme, že se nám podaří udělat totéž (co se podařilo Williamsu). Není pravda, že se nahoru dostali pouze díky motoru, také se jim podařilo připravit velmi dobré šasi a to budeme potřebovat i my. Nicméně je dobré zachovat kontinuitu a nechat lidi, ať si na sebe zvyknou. Ještě v roce 2013 jsme dokázali postavit skvělý vůz a na tom chceme stavět a pokračovat se stejnými lidmi.

Williams se dlouho trápil a pak se mu podařilo změnit věci k lepšímu, ale když se podíváte například na Red Bull, tak během celé mistrovské série měli v týmu ty samé lidi. Nemyslím, že personální změny jsou to, co teď potřebujeme."