Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa: Na tohle jsem už příliš starý!

Massa: Na tohle jsem už příliš starý!

Zkušený Brazilec vybojoval pódium.

Felipe Massa po protětí cílové čáry v Monze zažertoval, že na tak náročné závody už začíná být příliš starý. Po odrazení útoku mladšího týmového kolegu se v Itálii opět postavil na stupně vítězů.

"Na tohle jsem už příliš starý!" zaznělo z monopostu Felipeho Massu, na co jeho inženýr odpověděl: "Nesmysl! Jenom se rozjíždíme, kamaráde!"

Souboj s týmovým kolegou byl výsledkem snahy Williamsu zablokovat jeho vozem cestu Nicovi Rosbergovi. To se nepodařilo a Valtteri Bottas pak absolvoval zastávku až několik kol po Massovi, díky čemuž měl v závěru závodu lepší pneumatiky. Mladý Fin sice dohnal několikavteřinovou ztrátu a stihl zaútočit, před zkušeného Massu se však nedostal.

"Start nebyl celkem fantastický, ale jiní ho měli ještě horší. Během závodu jsem měl dobrou rychlost, tedy kromě posledních deseti kol. Tam to bylo opravdu těžké, protože jsem přišel o přilnavost zadních pneumatik a Valtteri na mě tvrdě tlačil.

Bylo to opravdu náročné, už na to začínám být příliš starý! Poslední tři kola byly pekelně náročné, byl mnohem rychlejší než já a rychle mě doháněl. Měl lepší trakci, ale bojoval jsem a mám pódium a mám z toho velkou radost a tým získal obrovské množství bodů."

Zajímavostí je, že Massa se na pódium v Monze nedostal jen jednou jako jezdec Ferrari, přestože za něj závodil 8 let, ale ve voze Williamsu využil už druhou příležitost ze dvou.

Body za třetí místo dostali Massu v šampionátu na čtvrté místo, před svého bývalého týmového kolegu Kimiho Räikkönena.