Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci Red Bullu se těší na Singapur

Jezdci Red Bullu se těší na Singapur

Rozložení sil se opět mění.

Opuštění motorů V8 se zmraženým stejným výkonem a opětovné odstartování honby výrobců za nejvyšším výkonem s sebou přineslo i kolísání rozložení sil mezi týmy. Zatímco Mercedes a jeho zákazníci se cítí nejjistěji na tratích s dlouhými rovinkami, Red Bull používající pohonné jednotky Renaultu cestoval do Monzy jako předem poražený a nakonec byl rád i za 5 bodů. Jezdci Red Bullu jsou však přesvědčeni, že v ulicích Singapuru se projeví silné stránky vozu RB11, který je nyní již mnohem lepší než na začátku sezóny.

"Snažím se nemít přehnaná očekávání, ale celý tým má před Singapurem více sebejistoty," řekl Daniel Ricciardo. "Vůz se během posledních pár závodů výrazně zlepšil a v Singapuru bude rychlý. Doufám, že se s Ferrari pobijeme o místo na stupních vítězů."

Více o postupném zlepšování RB11 a vlivu velkého množství technických selhání na straně motoru řekl Daniil Kvjat.

"Na začátku sezóny jsme byli trochu zmateni. S dost omezeným počtem kilometrů jsme nedokázali šasi přinutit k správnému fungování. Od začátku evropské části sezony se začaly zlepšovat i vlastnosti našeho šasi a teď už je tam, kde má být - mezi nejlepšími vozy F1. Jsem rád a snad v tom budeme pokračovat. Co bychom teď potřebovali, je trochu víc výkonu.

Renault ve své továrně pracuje na nové verzi pohonné jednotky a první kusy má být schopen vyrobit příští měsíc. Red Bull však ještě neví, jestli je použije v závodech. Důvodem mají být obavy o spolehlivost.

"Bylo by dobré, kdyby nám dodavatel motorů pomohl s omezeními souvisejícími s výkonem. Ale oni vědí, co dělají a snad už brzy budou mít novou verzi. Musí ale pracovat správně, to je prvořadé."