Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Daniel Ricciardo: Mercedes si z nás dělá blázny

Daniel Ricciardo: Mercedes si z nás dělá blázny

Sebastian Vettel souhlasí.

Mercedes v druhém tréninku uvolnil tři nejvyšší místa tabulky nejrychlejších časů pilotům Red Bullu a Kimimu Räikkönenovi a z časů v delších stintů by se dalo usoudit, že minimálně Red Bull mu bude víc než schopným soupeřem. Daniel Ricciardo však o porážce pilotů Mercedesu nechtěl ani slyšet, určitě ne v zítřejší kvalifikaci.

"Doufám, že tohle byla jejich reálná rychlost," řekl Ricciardo po druhém tréninku. "Ale abych byl upřímný, přesto si nemyslím, že je zítra ohrozíme. Jsem si docela jistý, že stisknou tlačítko a budou daleko vpředu.

Pokusíme se získat pole position, ale zda se to podaří, to už je jiná otázka. Jsem si jistý, že Mercedes si z nás dělá blázny. Uděláme, co bude v našich silách, abychom v neděli startovali co nejvíce vepředu."

Sebastian Vettel je stejného názoru.

"Těžko něco odhadnout po pátečních trénincích, tak je to vždycky, ale pro nás to byl dobrý den. Vůz funguje dobře a ještě máme prostor pro zlepšení," řekl pilot Ferrari. "Mercedes bude samozřejmě rychlý. Nevím, co s nimi bylo dnes, zdáli se být pomalí, ale jsem si jistý, že zítra se to změní. Už víme, že některé týmy Mercedesu v pátek neukazují všechno."