Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S ferrari budu spojován napořád, míní Ricciardo

S ferrari budu spojován napořád, míní Ricciardo

Mohl by se mu povést nečekaný přestup?

Daniel Ricciardo při zatím posledním přestupu neměl šťastnou ruku. Loni jeho současný tým Renault neobhájil ani čtvrté místo, zatímco Red Bull se nečekaně přiblížil ke špičce. A letošní rok má být pro Renault přechodný, což nevěstí nic dobrého.

Mohl by se Ricciardo zachránit dalším přestupem? Ve Ferrari končí smlouva Sebastianu Vettelovi a on ví, že bude se závoděním za tento tým spojován. Italským médiím se tato představa totiž velmi líbí, zatímco pro Vettela už delší dobu nemají pěkného slova.

"Myslím, že moje jméno bude vždy spojováno s tímto týmem, už kvůli mým italským kořenům," řekl Ricciardo. "A neříkám, že není příjemné, když se o vás tohle tvrdí, když je vaše jméno uvěřitelnou možností, když jste na seznamu kandidátů."

Samozřejmě, nechce otevřeně mluvit o útěku z Renaultu, pro případ, že se přestup nepovede. Proto dodává, že bude "velmi rád", pokud bude za tento tým moci závodit i příští rok.

"Budu velmi rád, pokud se sezona 2020 vydaří a já budu moci zůstat. To by byla nejschůdnější cesta, ideální scénář. Tak bych si to nejvíce přál," konstatoval.

To by bylo překvapení, kdyby Renault splnil svůj původní plán a letos bojoval o titul.