Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda by zajímalo, kdo ho nechtěl ve Ferrari

Ricciarda by zajímalo, kdo ho nechtěl ve Ferrari

Jeden podezřelý je zřejmý

Daniel Ricciardo v rozhovoru pro italské Automoto potvrdil, že se Scuderií Ferrari začal vážně vyjednávat o kontraktu dříve, než se rozhodl přestoupit do týmu Renault. Tehdy to nezůstalo v tajnosti a později se psalo, že Ricciardo chtěl od Ferrari příliš vysoký honorář, proto bude příští rok místo něho v rudém voze závodit Charles Leclerc, odchovanec jezdecké akademie Ferrari. Ricciardo má ale jinou verzi. Jeho snahu dostat se do Ferrari zablokoval někdo zevnitř.

"Nevím, proč to nevyšlo," řekl 29letý Australan. "Ale nevím, o čem to mluvíte. Kdo řekl, že jsem chtěl příliš mnoho peněz? Mému přestupu evidentně někdo řekl ne. Kdo? To bych také rád věděl, ačkoli jednoho podezřelého bych měl…

Vedli jsme rozhovory, ale v jeden den bylo najednou zřejmé, že smlouvu dostane Leclerc, takže jsme to ukončili. Přeji jim, aby to byla dobrá volba, aby jim to takto fungovalo. Já se ještě nechystám skončit, možná to vyjde někdy jindy."

Podle toho, jak to Ricciardo formuloval, bude hlavním podezřelým ten, kdo je nejvíce na očích. Dosud je jediným z bývalých kolegů Sebastiana Vettela, který jej dokázal porazit nejen na body, ale i na počet vítězství v sezoně.