Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nové motory hledá také Toro Rosso

Nové motory hledá také Toro Rosso

Do Faenzy se nastěhovala nejistota.

Na rozhádání mocných společností Renault a Red Bull doplatilo i malé Toro Rosso. Jeho šéf, Franz Tost, nyní vůbec neví, jaký motor nakonec skončí v zadní části vozu pro budoucí sezonu. Red Bull je prý v půli cesty k pohonným jednotkám Ferrari, ale není jisté, zda Maranello chce kromě Red Bull Racingu zásobovat i druhý tým vlastněný výrobcem energetických nápojů.

Výběr není velký, Honda není ochotna zásobovat nikoho kromě McLarenu a Renault se zbavuje všech zákazníků a zdá se, že s Red Bullem už nechce mít nic společného. Kromě Ferrari tak zbývá už jen Mercedes.

"Jelikož se Renault rozhodl, že nás už nebude zásobovat svými motory, musíme se samozřejmě poohlédnout po novém dodavateli," přiznal šéf Toro Rosso. "Pokračují důvěrné rozhovory, ale momentálně nevím, koho motor dáme do našeho vozu pro příští sezónu. Doufám, že se co nejdříve dopracujeme k nějakému výsledku, ale jak jsem již řekl, pokračujeme v důvěrných rozhovorech. Snad to nepotrvá dlouho."

Už nikdo nepochybuje, že Renault z F1 buďto odejde, nebo koupí tým Lotus, který by se tedy po jediném roce s motorem Mercedesu vrátil k francouzské automobilce. Dalším a nejslabším hráčem v této hře je Manor, kterému letos končí smlouva s Ferrari a má prý dobrou šanci získat motor Mercedesu.

"Momentálně vznikají nová partnerství a bude zajímavé sledovat další vývoj," řekl John Booth, šéf Manoru. "Jednáme s několika výrobci a doufám, že konec už není daleko."