Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Daniil Kvjat nepřikládá dnešní rychlosti velkou váhu

Daniil Kvjat nepřikládá dnešní rychlosti velkou váhu

Carlos Sainz má za sebou výjimečný den.

Daniil Kvjat je navzdory překvapení, jakým pro něj dosažení nejrychlejšího času pátečních tréninků určitě bylo, velmi opatrný ohledně vyhlídek Red Bullu na úspěšnou kvalifikaci a závod. Nejlepší čas na mokré trati prý nic neznamená, pokud se bude po zbytek víkendu jezdit na suché trati.

"Dnešek nic neznamená. Nemělo by to být moc zlé, kdyby nadále pršelo, ale myslím, že nebude," řekl ruský závodník s ohledem na předpověď počasí, která předpokládá zamračený, ale suchý víkend. "Hodně to klouzalo, především když začalo znovu mrholit. Vůz měl tendenci sklouznout do aquaplaningu a pak bylo velmi náročné vůbec udržet vůz na trati. Navíc, je to dost úzká trať s pár místy, kde se chyba stane raz dva."

Na aquaplaning se stěžovalo několik jezdců. Instalace nových odtokových kanálů zřejmě nepomohla a voda na několika místech tekla křížem přes trať.

Během první poloviny druhého tréninku nepršelo, takže trať již byla alespoň na některých místech téměř suchá. I díky tomu je Kvjatův čas výrazně lepší než nejlepší kolo prvního tréninku, ve kterém byl nejrychlejší Carlos Sainz. Pro španělského nováčka je první nejrychlejší kolo jednoho z tréninků výjimečnou událostí, i když také nepředpokládá, že by si něco z dnešní rychlosti mohl s sebou vzít i do kvalifikace.

"Celkově to byl dobrý den se spoustou pozitiv. I když celý den pršelo a nedostali jsme příležitost ani na jedno suché kolo, podařilo se mi rychle naučit trať a ukázat rychlost. Skončit první trénink na nejvyšší příčce tabulky je pro mě taky hodně výjimečné, poprvé jsem byl nejrychlejší v tréninku F1. Tato trať je úžasná, velmi náročná a za mokra ještě náročnější! Dnes to byla velká zábava a snad se nám bude takto dařit i po zbytek víkendu."