Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kvjat: Školácká chyba

Kvjat: Školácká chyba

Týmu se už omluvil za zničený vůz.

Jezdecká chyba Daniila Kvjata v poslední minutě kvalifikace měla velké následky. Mladý Rus nechtěně poslal pravá kola monopostu Red Bullu až na trávu za okrajem rychlé desáté zatáčky, následoval smyk, pak tvrdý náraz do bariér, jedno salto a předčasné ukončení kvalifikace.

Nico Rosberg je možná rád, že mu 21letý jezdec pomohl k první pole position od Velké ceny Španělska, Lewis Hamilton a další piloti s dobře rozjetým finálovým pokusem už asi tak nadšeni nebudou. Kvjat ale myslel především na vlastní tým a mechaniky, kteří mají nyní plné ruce práce. Připustil, že udělal školáckou chybu.

"Byla to školácká chyba. Dostal jsem se dvěma koly na trávu. Není tam žádná výjezdová zóna, takže se to ani nemohlo skončit jinak. Vůz vypadá příšerně. Je mi líto našich lidí. Už tak mají za sebou pár těžkých týdnů a já jsem jim teď ještě přidal práci navíc. Je mi to líto."

Kvjat zítra odstartuje z desáté pozice nebo z boxové uličky. To závisí také na tom, zda bude potřebovat náhradní šasi.

Kvjatův týmový kolega, Daniel Ricciardo, odstartuje ze sedmého místa. Po kvalifikaci byl přesvědčen, že nebýt té nehody, mohl svůj čas zlepšit alespoň o 2 desetiny sekundy. Ostatní by se ale pravděpodobně také zlepšili, takže možná o nic nepřišel.