Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull s motory TAG?

Red Bull s motory TAG?

Nový partner Red Bullu čeká na větší oznámení.

Předevčírem jsme tu měli jednu teorii vysvětlující, proč šéf McLarenu nebude nadšený z nové smlouvy Red Bullu na dodávku motorů.

"Myslím, že Ron Dennis z toho nebude nadšený, ale to on v poslední době beztak není," řekl v jednom z rozhovorů šéf Red Bullu.

Jedna spekulace tvrdila, že motory Renault bude Red Bull dostávat přes Nissan, japonského partnera Renaultu a přímého konkurenta Hondy. Red Bull však prostřednictvím Twitteru naznačuje něco jiného. Co asi tak švýcarští inženýři hledají mezi kokpitem a zadním křídlem?

Výrobce luxusních hodinek TAG Heuer už v listopadu prozradil, že odchází od McLarenu a bude sponzorovat Red Bullu. Oficiální oznámení zatím nepřišlo a na základě fotografie se můžeme domnívat, že se čeká na oficiální oznámení setrvání Renaultu v F1. Red Bull a TAG pak budou moci prozradit, že motory Renault bude Red Bull dostávat skrz společnost TAG Heuer.

Nebylo by to poprvé, co se na motorech F1 objeví logo TAG. Stejně se jmenovaly motory Porsche, které od roku 1983 do roku 1987 používal McLaren. McLaren, TAG a Porsche takto získaly dva poháry konstruktérů a jezdci McLarenu tři tituly mistra světa.

Ron Dennis odmítl, že by ho odchod sponzora, který byl s McLarenem 30 let, rozzlobil. TAG Heuer prý v poslední době prosazovalo "radikální přístup k sponzoringu", nevhodný pro značku jakou je McLaren.