Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Toro Rosso potvrdilo dohodu s Ferrari

Toro Rosso potvrdilo dohodu s Ferrari

Italský tým se vrací k italským motorům.

Dnešní oficiální oznámení obnovení továrního týmu Renaultu spustilo dominový efekt. Red Bull Racing už mohl oznámit pokračování s motory Renault sponzorovanými společností TAG Heuer a poslední kostkou je potvrzení návratu Scuderie Toro Rosso k motorům Ferrari.

Nejmenší z oznámení má trochu hořkou pachuť. Italský tým se na jedné straně těší z obnovení spolupráce s Ferrari, ale jelikož na poslední chvíli naskakuje na vlak, ve kterém se již vezou Sauber a Haas, zůstaly mu jen letošní pohonné jednotky. Ferrari i Toro Rosso to vysvětlují nedostatkem výrobních kapacit, pro Ferrari bude beztak náročné vyrobit včas dostatek nových pohonných jednotek i náhradních součástek pro tři týmy.

Toro Rosso ale nehází flintu do žita a soustřeďuje se na to, že letošní motory Ferrari mohou být i příští rok výkonnější než motory Renaultu pohánějící sesterský Red Bull Racing.

"Bojovník Toro Rosso sezóny 2016, vůz STR 11, bude mít pohonnou jednotku Ferrari. Je to návrat k společnosti, která tomuto týmu dodávala motory v letech 2007 až 2013," oznamuje webová stránka Toro Rosso.

"Kvůli tomu, že rozhodnutí týkající se našich pohonných jednotek pro sezónu 2016 přišlo na poslední chvíli, bude tým používat poslední specifikaci pohonné jednotky Ferrari sezóny 2015. Vozy Scuderie v posledním závodě sezony obsadily třetí a čtvrté místo a v Poháru konstruktérů skončilo Ferrari na druhém místě, takže Toro Rosso je před svým jedenáctým rokem v F1 v dobré situaci.

To, že náš nový dodavatel je vzdálený jen chvíli jízdy po dálnici a jsme si i jazykově blízcí, pomůže bezproblémovosti našeho vztahu. S ohledem na to, a také na naše předchozí společné výsledky s přáteli z Maranella, můžeme očekávat, že příští rok budeme na tratích rychlejší."

Toro Rosso zároveň potvrdilo, že v jeho vozech budou i příští rok jezdit Max Verstappen a Carlos Sainz.