Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault: Cesta nahoru může trvat 3 roky

Renault: Cesta nahoru může trvat 3 roky

Žádné zázraky na počkání.

Generální ředitel Renaultu počítá s tím, že cesta nového továrního týmu mezi nejlepší týmy F1 může trvat i 3 roky. Francouzská automobilka připravila dlouhodobý projekt, který počítá s tím, že nejlepší týmy a výrobci motorů v F1 se nedají dohnat za jednu sezónu.

"Myslím, s ohledem na motivovanost našich týmů, že potrvá tři roky, než budeme konkurenceschopní," řekl Carlos Ghosn v rozhovoru pro francouzské noviny Le Figaro.

"Nadále budeme pokračovat i jako dodavatel motorů, ale pouze v rámci zájmů našeho vlastního týmu. To se týká především Red Bullu. Když je nyní někdo pouze v pozici dodavatele motorů, nemá dostatečnou návratnost investic. Rozdělování příjmů z prodeje televizních práv je nyní výhodnější než v roce 2009. (podle nové Concordské dohody si týmy rozdělují více peněz než na konci roku 2009, kdy se Renault rozhodl prodat svůj tým, pozn.red)

Mysleli jsme i na historii Renaultu. Jméno Renaultu bylo spojováno s F1 40 let a co se týče vítězství a titulů, jsme na druhém místě za Ferrari a před Mercedesem."

Renault odkoupil většinový podíl v týmu Lotus F1, zbytek akcií drží Genii a její akcionáři. Mezi ně patří i Gérard Lopez, současný šéf týmu, který před koncem sezony oznámil, že plánuje zůstat ve vedení týmu. Zda to je pravda, jakož i další důležité oznámení, naplánoval Carlos Ghosn až na leden.

"Musíte počkat pár týdnů. V lednu 2016 budeme moci mluvit o organizaci, cílech, jezdcích, strategii i partnerech."