Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vasseur favoritem na místo šéfa týmu Renault

Vasseur favoritem na místo šéfa týmu Renault

Renault má zájem o šéfa týmu ART Grand Prix.

Autosport odhaluje, že Renault má zájem o Frédérica Vasseura, šéfa a spoluzakladatele francouzského týmu ART Grand Prix, který už léta sbírá úspěchy v sériích GP2 a GP3. V tomto týmu se již vystřídali Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Pastor Maldonado, Esteban Gutiérrez, Alexander Rossi, Jules Bianchi i Stoffel Vandoorne.

ART se už rozrostlo i do DTM, kde zaměstnává Garyho Paffetta. Frédéric Vasseur kromě toho stojí taky za společností Spark Racing Technology, která spolu s Renaultem navrhla vozy pro sérii Formule E.

Renault údajně plánuje kompetence ve svém týmu, po vzoru Mercedesu i McLarenu, rozdělit mezi více lidí. Vasseurovi má být nabízeno místo závodního ředitele, takže by měl kancelář v anglickém Enstone a staral se o sportovní záležitosti.

Technickým ředitelem týmu by měl nadále zůstat Nick Chester, zatímco Cyril Abiteboul by z pozice výkonného ředitele dohlížel na anglické sídlo týmu i motorové oddělení ve francouzském Viry-Châtillon a jejich spolupráci.

Gérard Lopez, dosavadní šéf týmu a vlastník minoritního podílu, by měl dohlížet na obchodní záležitosti a zastupovat tým například během jednání s Berniem Ecclestonem. Místo by se nakonec našlo i pro Alaina Prosta, který se má stát oficiálním ambasadorem týmu.