Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jezdci Williamsu chtějí vítězství

Jezdci Williamsu chtějí vítězství

Může se to letos podařit?

Williams během posledních dvou let získal mnoho pódiových umístění, ale ani jedno vítězství. V roce 2014 nasbíral více bodů než Ferrari a na konci sezóny se zdálo, že má v rukou druhý nejrychlejší vůz, v roce 2015 zase s přehledem porazil Red Bull. Přesto jezdci Red Bullu i Ferrari třikrát slavili na nejvyšším schůdku stupňů vítězů, zatímco Williams nikdy nebyl ve správný čas na správném místě. A 26letý Valtteri Bottas již velmi touží po prvním vítězství.

"Samozřejmě chceme vyhrát a cílem tohoto týmu je dosáhnout lepší výsledky než loni," řekl Bottas. "Podle mě je to možné, můžeme to dokázat. Jako tým jsme opět silnější a máme lepší vůz než loni, takže to bude těsné. Naše očekávání jsou vysoká."

Zatímco Bottas čeká na první vítězství v závodě F1, Felipe Massa je už zkušený matador, jeden z nejstarších jezdců v poli a majitel jedenácti cen pro vítěze velké ceny. Jeho sbírka se však přestala rozrůstat po roce 2008, po neúspěšném boji o titul, který nakonec získal Lewis Hamilton. Podaří se tento 7 let trvající půst přerušit?

"V Barceloně se nám podařilo pár slibných kol i pár konzistentních dlouhých stintů a makáme, abychom se co nejvíce přiblížili Mercedesu a Ferrari," řekl Massa. "V tomto jsem s Valtterim zajedno. Chceme vítězství, chceme víc a chceme dostat vůz Williamsu úplně dopředu."