Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas měl přestup přislíbený předem

Bottas měl přestup přislíbený předem

Williams ho už nemohl zadržet.

Toto Wolff i Claire Williams již médiím přiznali, že přestup Valtteriho Bottase nebyl zdarma, tým z Grove si nechal za porušení smlouvy zaplatit. Zástupkyně Franka Williamse ale má i jiné vysvětlení. Talentovanému jezdci už jednou zhatila plán na přestup do velkého týmu, když měl v roce 2015 šanci podepsat smlouvu s Ferrari. Podruhé by to už neudělala.

"Valtteri byl důležitou součástí Williamsu a vpřed ho hnala touha jezdit v nejlepším voze a vítězit," řekla Claire Williams webu Motorsport. "Když se mu taková příležitost naskytne, proč byste ho nutili jezdit ve vašem voze? To by nebylo správné. Jednou jsme se již Valtterimu postavili do cesty, když ho oslovilo Ferrari a tehdy jsem mu slíbila, že se to už nebude opakovat. A své sliby plním. Nyní má fantastickou příležitost a bude velmi zajímavé sledovat jeho letošní výkony."

Bottas tento týden prozradil, že šéfovi Mercedesu volal jakmile se dozvěděl o rozhodnutí Nica Rosberga ukončit kariéru.

"Já jsem volal jemu, bylo to ještě v den, kdy Nico skončil. Závodník chce sedět v nejlepším voze a já jsem dal Mercedesu vědět, že chci vyhrávat závody a stát se mistrem světa," cituje Fina Auto, Motor und Sport.

Bottas také potvrdil, že jeho závodním inženýrem bude Tony Ross, bývalý závodní inženýr Nica Rosberga, který s ním do Mercedesu přišel z Williamsu, kde od roku 1997 pracoval i s Heinzem-Haraldem Frentzenem, Juanem Pablem Montoyou a Nickem Heidfeldem.