Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams: Bottas může odejít

Williams: Bottas může odejít

Kdo by ho mohl nahradit?

Claire Williams je připravena akceptovat odchod Valtteriho Bottase do Mercedesu. Odchovanec Williamsu tam bude moci ukázat svůj talent, ale předtím musí být splněny dvě podmínky. Ta, o které se nahlas nemluví, je finanční. Williams samozřejmě svého jezdce nepustí zdarma. Zástupkyně šéfa týmu potvrdila druhou podmínku, o níž jsme se dozvěděli včera.

Jako možného náhradníka zmiňuje Felipeho Massu, který by jediný mohl zajistit kontinuitu v náročném období přechodu na novou generaci vozů, protože sedačka ve druhém monopostu bude patřit nezkušenému nováčkovi Lanci Strollovi.

"Jsem nadšená, že tým jako Mercedes vidí Valtteriho jako potenciální náhradu za Nica (Rosberga)," řekla Williams. "Vždycky jsme věděli, že Valtteri je jedním z největších talentů tohoto sportu a jsme hrdí, že si to uvědomují i ​​lídři šampionátu.

Jenže Williams má vlastní ambice a my se musíme ujistit, že tým bude mít nejlepší šanci posunout se vpřed. Jakákoliv změna bude možná, pouze pokud Williams zůstane v silné pozici na straně soutěže i vývoje v roce 2017. Pokud bychom Valtterimu umožnili odchod, museli bychom mít v záloze zkušeného, ​​dobrého náhradníka. Například někoho, jako Felipe Massa.
"

Podle informací BBC Williams odmítl první nabídku Mercedesu, ale diskuse pokračují a podle francouzských novin L'Equipe je Williams na nejlepší cestě dohodnout se s Massou. To jistě nepotěší Pascala Wehrleina, kterému by se takto zavřely nečekaně pootevřené dveře do Mercedesu i Williamsu.