Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams přiznává problémy s věkem jezdců.

Williams přiznává problémy s věkem jezdců.

Martini má ve smlouvě neobvyklou podmínku.

Když se loni čekalo na oznámení smlouvy Williamsu s Lancem Strollem, unikly informace, že se čeká pouze na jeho 18. narozeniny. Zvláštní podmínka Williamsu prý vyplývala z dohody s titulárním sponzorem Martini. Výrobce alkoholických nápojů se prý bál problémů, které se mohly objevit poté, co by se nezletilý jezdec objevil v médiích spolu s jeho logem, nemluvě o jeho výrobcích. Tato informace nebyla nikdy oficiálně potvrzena, ale Claire Williams prozradila, že věk komplikoval i přestup Valtteriho Bottase do Williamsu.

"Toto (Wolff) mi zavolal krátce poté, co Nico (Rosberg) oznámil odchod ze sportu,” cituje Williamsovou Autosport. “V té době jsme měli platné smlouvy s Valtteri a Lancem Strollem. Vše bylo hotové, vše jasné. Nicovo rozhodnutí nás všechny dostalo do složité pozice.

Valtteriho jméno se už roky psalo na seznamy možných budoucích šampionů. Doufám, že se mu tam bude dařit. Valtteri nám přirostl k srdci a velmi jsem chtěla, abychom pro něj měli lepší vůz. Jsem šťastná, že bude moci závodit za Mercedes. Naším problémem bylo, že většině dostupných jezdců ještě nebylo 25. Proto to bylo šest hektických týdnů. Rozhodně jsme se nenudili."

Zástupkyně šéfa týmu Williams takto zároveň prozradila, že mladý Pascal Wehrlein ve skutečnosti neměl žádnou šanci získat Bottasovo místo, přestože se o tom pár dní po oznámení Rosbergova odchodu mluvilo jako o pravděpodobném scénáři.