Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas: Williams bude vyhrávat

Bottas: Williams bude vyhrávat

Je to jen otázkou času.

Valtteri Bottas se do F1 dostal jako jezdec Williamsu, závodil za něj čtyři roky a nyní se chopil příležitosti přestoupit do Mercedesu. Prý to není proto, že nevěří v úspěšnou budoucnost svého bývalého týmu, jen na něj nechtěl čekat. Tým z Grove ještě musí růst, až potom bude vyhrávat a bojovat o titul.

"Já i tým jsme se společně hodně naučili," řekl Bottas o období, během kterého ve voze Williamsu odstartoval do 77 velkých cen, pouze Nigel Mansell, Ralf Schumacher a Riccardo Patrese jich mají na kontě více.

"Tým je z roku na rok profesionálnější. Věci se zlepšují, rozvíjejí, ačkoli to není vždy  vidět i na výsledcích. Vždycky jsem říkal, že Williams už vyhrál mnoho titulů a není důvod, proč by nemohl vyhrát další. Je to jen otázkou času. Je škoda, že jsme spolu nezískali titul ani vítězství, ale všem členům týmu Williams přeji všechno nejlepší a hodně úspěchů. A doufám, že na titul už nebudou muset dlouho čekat."

Bottas s Williamsem absolvoval těžký rok 2013 na chvostu pole a ve společnosti jezdců Marussie a Caterhamu, ale v následujících letech získal 9 pódiových umístění a 411 bodů.

"Cítím ... Doufám, že jsem Williamsu dal moc. Přinejmenším jsem alespoň dělal, co jsem mohl. Snažil jsem se hrát týmově, mým cílem vždy bylo, aby tým získal co nejvíce bodů. Makal jsem, tvrdě jsem makal s inženýry a závodním týmem a kopec času trávil v továrně. Opravdu jsem se snažil dělat pro tým maximum, dávat stoprocentní zpětnou vazbu. Doufám, že jsem tam zanechal svou stopu a že se jim bude dařit."