Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams je zatím s Webberem spokojený

Williams je zatím s Webberem spokojený

Australanovi se v týmu líbí.

Mark Webber dneškem zakončil třídenní testování stáje Williams, které se uskutečnilo ve španělské Barceloně. Australan tak má za sebou první zkušenost v týmu, do kterého přestoupil ihned po skončení letošní sezóny.
 
"Máme za sebou první úspěšný test, kterého se zúčastnil Mark Webber," uvedl technický ředitel Williamsu Sam Michael.
 
"Je skvělé, že Mark přišel do týmu. Musím říci, že na mne udělal dojem. Byl rychlý od samého začátku. Během celého testu navíc podával konzistentní výkony, zejména pak při delším pobytu na trati. Jeko poznánmky směrem k autu byly pozitivní. Záhy byl schopen pracovat na testování brzd, nastavení vozu a vývoji pneumatik."
 
"Spolupráce odstartovala dobře a těšíme se, že se bude ještě dále rozvíjet," uvedl technický ředitel BMW Mario Thiessen.
 
Webber strávil dvě uplynulé sezóny v kokpitu Jaguaru, poté co do formule 1 vstoupil v roce 2001 spolu s Minardi. S Williamsem podepsal Webber dvouletý kontrakt.
 
Australan zajel v Barceloně celkově devátý čas v konkurenci devatenácti jezdců z osmi stájí. Mark odjel 247 kol, což představuje více než 1.100 kilometrů. Za nejrychlejším časem svého stájového kolegy Antonia Pizzonii zaostal Webber o pouhých šest setin.
 
"Tento týden hodnotím jako velmi úspěšný," říká sám Mark Webber.
 
"Dobře se mi spolupracovalo s celým týmem a myslím, že jsem zapadl. Na začátku testu jsme měli nějaké problémy, které jsme však dokázali překonat. Jsem spokojený s vozem i s prací, kterou odvádějí hoši od BMW. Tým má veliký potenciál. První testování máme za sebou a teď budeme několik měsíců velmi tvrdě pracovat."
 
V tuto chvíli ještě nění zcela jasné, kdo příští rok usedne po boku Webbera. Příští úterý by měl Williams testovat v Jerezu za účasti Nicka Heidfelda.