Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massu zatím drby o Buttonovi netrápí

Massu zatím drby o Buttonovi netrápí

Místo by si mohl najít i v elektrických formulích.

O možném přestupu Jensona Buttona do Williamsu cvrlikají už i vrabci na stromech. McLaren potřebuje vytvořit místo pro Stoffela Vandoorna a Fernando Alonso má platnou smlouvu, takže Černý Petr může zůstat v rukou mistra světa z roku 2009. Kdyby si pak chtěl svou kariéru prodloužit ještě alespoň o jednu sezónu v nové generaci rychlejších vozů, mohlo by to být u Williamsu, britského týmu, ve kterém svou kariéru v F1 začal a v jehož voze by se ještě mohl dostat na stupně vítězů a možná i okusit chuť vítězství. Felipe Massa však nepřipouští, že by se obával ztráty místa.

"Jistěže ne. Všichni víme, jak se v F1 šíří drby a mé obavy jsou opravdu na nule. Užívám si svou práci pro Williams a zároveň vím, že tým rád pracuje se mnou. Bylo by hezké, kdybych mohl zůstat v týmu, kde mohu odvést dobrou práci a mít dobrou budoucnost. Abych byl upřímný, jsem připravený na všechno."

Rozhovory o nové smlouvě prý už začaly.

"Ano, jistě. Pracujeme na tom. Určitě nebudu ztrácet čas čekáním a přemýšlením o tom, jaký bude příští rok. Pracujeme na tom a nějak to dopadne."

A kdyby to nevyšlo? V Brazílii je populární i NASCAR…

"Bylo by fajn vyzkoušet něco jiného, ​​jiné vozy, jiné série. Neumím si dost dobře představit, že bych šel do NASCAR, je to úplně jiný styl závodění, takže bych musel začínat od nuly. Bylo by to podobné, jako kdybych šel do rallye. Ale umím si představit, že budu závodit ve WEC, možná v DTM, možná ve Formuli E. Uvidíme."