Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa: Já za to nemůžu

Massa: Já za to nemůžu

Brazilcovu havárii prý způsobilo DRS.

První trénink se v Kanadě rozjížděl velmi pomalu, ani jeden z jezdců se nechtěl ujmout práce zametače trati. Když se pak trénink konečně rozjel, přerušila ho červená vlajka způsobena havárií Felipeho Massy a několik pilotů proto Pirelli vrátilo první sadu pneumatik téměř nepoužitou. Jezdec Williamsu ale prý za ztrátu kontroly nad vozem během brzdění do první zatáčky nemůže.

"Já za tu havárii nemůžu, byl tam problém se zadním křídlem, s DRS," řekl brazilský jezdec. "Když jsem brzdil, ještě předtím jsem ho přepnul ručně, ale přesto se nezavřel. Takže když jsem brzdil, bylo DRS téměř zcela otevřené a na zadní nápravě jsem neměl žádnou přilnavost, proto jsem havaroval. Poprvé jsme zkoušeli nové křídlo, takže zjišťujeme, co se vlastně stalo."

Není to poprvé, co technika Williamsu takto nebezpečně selhala.

"Není to poprvé. Myslím, že mně se to stalo jednou a Valtterimu (Bottasovi) také jednou, asi vloni. Určitě to není poprvé. Bohužel se to stalo tady a musíme zjistit důvod, ať se to už neopakuje."




Massa tak přišel o prakticky celý první trénink.

"Je to škoda, protože taková havárie všechny zabolí, celý tým. Odpoledne bylo OK. Samozřejmě, vůz nebyl stoprocentní z hlediska rychlosti, takže se už těším na sobotní jízdy, kdy budeme opět konkurenceschopní."