Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stoddart: "Ferrari si z nás dělá prču!"

Stoddart: "Ferrari si z nás dělá prču!"

Všech zbývajících 9 týmů nesouhlasí s Ferrari.

Týmy seriálu MS F1 jednohlasně odmítly návrh stáje Ferrari na omezení testů nových monopostů, jehož podstatu jsme přinesli v článku Ferrari přišlo s vlastním návrhem omezení testů

"Návrh Ferrari je pro nás absolutně nepřijatelný," vyhlásil šéf Renaultu Flavio Briatore na setkání týmů v Londýne, na které stáj Ferrari nevyslala jediného zástupce a pouze faxem doručila ostatním týmům své vlastní návrhy.

Šéf Minardi Paul Stoddart se dokonce na adresu italské stáje vyjádřil velice tvrdými slovy, když jejich chování označil za "piss take", což velice (ale opravdu velice) jemně přeloženo znamená, že si z ostatních týmů dělá Ferrari prču!

Všechny týmy s výjimkou Ferrari podepsali před časem dohodu, že 24 testovacích dní se rozdělí na polovinu a do celého průběhu sezóny.

Návrh Ferrari je pro ostatní týmy evidentně nevýhodný. Michelin totiž zásobuje sedm týmů, Bridgestone jen tři. Navíc z týmů obouvající pneumatiky Bridgestone regulérně testuje v podstatě jen Ferrari. Pro italskou stáj by toto pravidlo znamenalo obrovskou výhodu.

"My jako tým Michelinu bychom mohli odjezdit jen 2142 km, ale Ferrari 15000! Nezdá se mi to jako spravedlivá rovnováha," uvedl šéf McLarenu Ron Dennis.

Na otázku co se stane když Ferrari nepřistoupí na požadavky ostatních týmů, Jean Todt reagoval: "To je jednoduché. Budeme si testovat kolik budeme chtít a kde budeme chtít."