Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Verstappen si chce s mudrlanty vyměnit místa

Verstappen si chce s mudrlanty vyměnit místa

Nechcete si s ním vyměnit zaměstnání?

Nové obrubníky okruhu Red Bull Ring mají dnes na svědomí tři zlomené závěsy kol tří vozů různých týmů, ale ještě včera se pozornost soustředila na Maxe Verstappena, který si na nich dvakrát poškodil vůz hned v prvním tréninku. Při první chybě přišel pouze o kus předního křídla, po druhé si smykem přes vysoké žluté obrubníky zlomil závěs a pak je tvrdě zkritizoval. Hodně fanoušků se na sociálních sítích shodlo, že problém je pouze v jezdci. Když jízda přes obrubníky poškozuje vůz, ať se od nich prostě drží dál. Když novináři Verstappenovi tlumočili radu fanoušků, nebyl z toho zrovna nadšený.

"To se snáz řekne, než udělá. Možná bychom si to mohli vyměnit. Ať jezdí oni. Jsem zvědavý, co řeknou pak," řekl Verstappen. "Osmá zatáčka je nebezpečná. V páté a šesté zatáčce není tak těžké vyhnout se jim, ale je to podobné. Viděli jste to obrovské vibrování Daniilova (Kvjatova) zavěšení, když jel přes žluté obrubníky."

Je možné, že z okruhu alespoň některé z obrubníků zmizí. Je ale na ostatních jezdcích, aby zatlačili na Charlieho Whitinga, zástupce FIA. On už své řekl a ostatní ho zřejmě moc nepodpořili.

"Už jsem to zkoušel včera, takže nevím (jestli bude znovu mluvit s Whitingem). Musí se vyjádřit ostatní jezdci. Nemá smysl, abych se o něco snažil sám."