Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton a Rosberg mohou závodit

Hamilton a Rosberg mohou závodit

Mercedes pouze zvedl varovný prst.

Série rozhovorů a dnešní velká porada v sídle týmu Mercedes v Brackley naštěstí nevyústila v zavedení "týmových příkazů", které by jezdcům zakázaly vzájemné souboje na trati, aby se předešlo dalším kolizím. V tiskové správě se sice píše o úpravě interních pravidel, i že si jezdci od nynějška musí dávat větší pozor, ale zřejmě to není víc, než varovně zdvižený prst.

"S touto svobodou přichází i povinnost jezdců respektovat hodnoty týmu. Během posledních pěti závodů došlo ke třem incidentům, které nás stály více než 50 bodů do Poháru konstruktérů. Zpřísnili jsme tedy naše pravidla, což zahrnuje i mnohem silnější odstrašující prostředky pro případ vzájemné kolize našich vozů. S tímto nyní budeme věřit našim jezdcům, že situace na trati zvládnou. Jejich osud je v jejich rukou," píše se ve zprávě od Mercedesu.

Lewis Hamilton se už nechal slyšet, že se prakticky nic nezměnilo.

"Při vší upřímnosti, vždy jsem měl svůj osud ve svých rukou," řekl Hamilton. "Nic se tím nezměnilo. Nadále můžeme závodit, a to je pozitivní. Nebudou žádné týmové příkazy, což je, podle mě, skvělé pro fanoušky, takže by všichni měli být nadšeni."
 
Mercedes alespoň oznámil, že jezdcům připomněl, že je může požádat o výměnu pozic, pokud se bude opakovat situace z letošní Velké ceny Monaka, v níž Rosberg evidentně zdržoval Hamiltona, zatímco jim oběma unikal vedoucí Daniel Ricciardo.

"Jezdci byli zároveň upozorněni, že během závodu mohou dostat instrukce chránící tým před potenciální ztrátou bodů do Poháru konstruktérů, jak jsme to udělali letos ve VC Monaka, když byl Nico instruován pustit Lewise. Pokud jezdci nebudou nová pravidla dodržovat, můžeme sáhnout po týmových příkazech, jako krajním řešení."