Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton měl poškozený vůz

Hamilton měl poškozený vůz

V Silverstone by se měla karta obrátit.

V posledních letech jsme si odvykli vidět stupně vítězů bez Lewise Hamiltona. Takový obrázek nám nabídla pódiová ceremonie VC Rakouska, avšak úřadující šampion má vysvětlení.

"Už před závodem jsem říkal, že bude velmi těžké porazit Maxe, ale bylo frustrující přijít o velkou část přítlaku na zadní nápravě, protože pak jsem nebyl schopen ani udržet druhé místo," řekl Hamilton. "Možná to byla i sekunda na kolo."

Šéf týmu potvrdil, že poškození v levé zadní části vozu Hamiltona stálo spoustu času.

"Podle prvních odhadů to mohlo být 30 bodů přítlaku, ale přesně to ještě nevíme," řekl Toto Wolff krátce po skončení závodu. "Nejenže ho to zpomalilo, ale znamenalo to i větší zátěž pro pneumatiky. Kvůli tomu by jednozastávkový závod pravděpodobně ani nebyl možný."

Dalším faktorem, který přispěl k drtivé převaze Maxe Verstappena, byl faktor Norris. Závodník McLarenu si po startu udržel druhé místo a pozdržet za sebou oba jezdce Mercedesu, zatímco Verstappen zmizel v dálce.

"Nemohu říct, že nebýt toho, určitě bychom vyhráli závod, ale závodní rychlost opravdu nebyla špatná. Hlavně Valtteriho, když Lewis přišel o přítlak. Rychlost jsme měli a odzadu na nás nikdo netlačil. Z určitého úhlu pohledu to byl lepší víkend než ten před týdnem."

Valtteri Bottas věří, že už v Silverstone se karta obrátí.

"Musíme být rychlejší. V Silverstone budeme mít nové věci, které by nám měly pomoci. Na tomto okruhu byl Red Bull jasně nejrychlejší, ale už za dva týdny může být všechno jinak," nechal se slyšet Fin, který i díky penalizaci Landa Norrise obsadil druhé místo.

Mercedes bude chtít letošní závody na Red Bull Ringu co nejdříve vymazat z paměti. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Mercedes