Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nadšený novinkami Mercedesu

Hamilton nadšený novinkami Mercedesu

Konečně pořádný upgrade!

Poté, co továrna Mercedesu v Brixworthu na druhý pokus nasadila nové pohonné jednotky, přišla řada na tým z Brackley, aby předvedl, na čem pracoval od začátku roku. Objektivy kamer a fotoaparátů různých světových médií si už všimly, že Mercedes dorazil do Spielbergu s novými deflektory a upraveným zadním křídlem. A kdo ví, co všechno ještě zůstalo neodhalené? Lewis Hamilton potvrdil, že se jedná o dosud největší soubor nových dílů pro letošní vůz.

"Závody ve vývoji jsou vždy těsné a my jsme dosud neměli moc novinek," řekl britský jezdec. "Ale byl jsem si vědom toho, že naši lidé pracují mimořádně tvrdě a soustředí se na kvalitu, ne kvantitu. Je skvělé vidět tady nové díly a už se těším, jak je budu testovat na trati. Rozhodně nám pomohou v boji s konkurencí. Je to prostě první pořádný upgrade, a když poprvé vyjedete s něčím takovým, je to super. Už se těším na první trénink."

Hamilton očekává, že aerodynamici se postarají o větší rozdíl než motoráři, protože ve Francii nové koňské síly pohonné jednotky téměř nepocítil: "Je minimálně stejně dobrá jako ta předtím, a ta byla skvělá. Necítit tam velký rozdíl, v některých místech je více síly, v některých místech výkonové křivky, a doufáme, že bude mít i lepší výdrž."