Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton předpovídá pohodlné vítězství

Hamilton předpovídá pohodlné vítězství

Samozřejmě, ne pro sebe.

Lewis Hamilton včera nebyl konkurentem pro evidentně rychlejšího Maxe Verstappena a nechal se porazit i jeho týmovým kolegou, Sergiem Pérezem a také jezdcem McLarenu, Landem Norrisem. Pro jezdce s nejvyšším počtem vyhraných kvalifikací v historii F1 je to debakl a prý si nedokáže představit, že Verstappena dnes aspoň trochu prožene.

"Je to ještě těžší než minulý týden. Pořád nemáme rychlost," konstatoval sedminásobný šampion. "Zkusil jsem všechno, ale prostě tu rychlost nemáme. Musíme doufat, že další závody budou lepší. Nevím, zda McLaren nějak vylepšil svůj vůz, ale byl tedy extrémně rychlý. Lando odvedl skvělou práci. V závodě prostě uděláme, co bude v našich silách.

Poprvé jsou přede mnou oba jejich vozy a jsou o nějaké tři desetiny na kolo rychlejší. Takže si myslím, že oni svůj vůz opět něčím zlepšili. Mohu říct, že Max si to dokrouží do cíle pro vítězství. Uvidíme, zda budeme schopni dostat se alespoň před Péreze a minimalizovat škody."

Valtteri Bottas tentokrát prohrál souboj s týmovým kolegou pouze o 0.035 sekundy.

"Je pravdou, že ztrácíme ještě více než před týdnem. Asi jejich vůz ještě zlepšili. Měli jsme být alespoň o desetinu, možná dvě desetiny blíže k nim. Nevím, zda je rozdíl způsoben měkkými pneumatikami. A McLaren celkem evidentně něco udělal se svým vozem."

Hamilton se soustředí na poražení Péreze a minimalizaci škod. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes