Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ecclestone o VC Itálie: Moje vina to nebude

Ecclestone o VC Itálie: Moje vina to nebude

Dohodu prý blokují přemrštěná ega.

Bernie Ecclestone odpověděl na dotazy novinářů ohledně budoucnosti závodů F1 v Itálii. Velká cena Itálie 2016 už není daleko a smlouva zabezpečující návrat nejrychlejších vozů na světě do svatostánku rychlosti v Monze v roku 2017 zatím neexistuje, ale včera jsme se dozvěděli, že Ecclestone během čekání na Monzu připravil záložní plán a má smlouvu s imolským Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Na smlouvě je však zatím pouze podpis majitele okruhu a i Ecclestoneův podpis by byl zbytečný, dokud ten svůj nepřidá i Angelo Sticchi Damiani, předseda italského autoklubu ACI. Ten pokračuje v přebírání organizace závodů v Monze z rukou milánského autoklubu a alternativa v Imole ho zřejmě nezajímá. Ecclestone se nechal slyšet, že pokud Itálie nakonec přijde o velkou cenu, jeho chyba to nebude.

"Už máme dohodu (s Imolou), vše je připraveno," řekl Ecclestone Autosportu. "Ale je tu člověk, který říká: "Buď to bude po mém, nebo vůbec." Musí dělat, co považuje za správné, ale pokud (příští rok) nebudeme mít VC Itálie, moje vina to nebude. Má připravenou smlouvu, které už chybí jen podpis. Jak jsem již řekl, jeho úlohou je vzít pero a podepsat. Jsou to dobré nabídky, měli by být spokojeni."

Nepomohlo by ani, kdyby se Imola vrátila k jménu VC San Marina, pod kterým byl její závod v kalendáři do roku 2006. Bez Damianiho podpisu se nepojede nikde na území Itálie.

"Oni (Imola) už podepsali, ale já nemůžu, protože ACI nechce podepsat svou část dohody. A kdekoliv budeme nakonec závodit, v Imole nebo v Monze, musí nám to schválit. Je jedno, jak se to bude jmenovat."

Damiani tvrdí, že vše je už na nejlepší cestě.

"Konečně jsme vyřešili všechny problémy s místními entitami - regionem (Lombardie), městy Milán a Monza i správou parku," cituje Damianiho Gazzetta dello Sport. "Dosáhli jsme dohody mezi ACI Milán a SIAS (společnost provozující okruh) a připravujeme závaznou nabídku, která bude odeslána FOM (společnosti Formula One Management).