Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Vettela bylo Ferrari rychlejší než Red Bull

Podle Vettela bylo Ferrari rychlejší než Red Bull

Mercedes ale hraje ve vlastní lize.

Sebastian Vettel včera dojel do cíle VC Maďarska na čtvrtém místě a na stupně vítězů se spolu s jezdci Mercedesu postavil Daniel Ricciardo. Ferrari už ve třetím závodě za sebou získalo méně bodů než Red Bull a náskok v šampionátu se scvrkl na 1 bod. Čtyřnásobný mistr světa ale nepřipouští, že by bylo Ferrari horším z této dvojice týmů. I v Maďarsku mělo v neděli rychlejší vůz.

"Řekl bych, že jsme byli (na konci závodu) mnohem rychlejší, ale víte, jak je to tady v Maďarsku. Být mnohem rychlejší někdy nestačí," řekl Vettel. "Na konci jsme byli o půl sekundy až sekundu rychlejší, ale k předjetí to nestačilo. Měli jsme novější pneumatiky a věděli jsme, že na konci závodu se můžeme vrátit zpět (do boje o třetí místo), ale předjíždění bylo velmi složité.

V závodě jsme měli rychlost na stupně vítězů, ale bylo jasné, že být vpředu je velká výhoda a Red Bull toho využil. Nebylo možné předjet ho. Na konci závodu jsme byli mnohem rychlejší, ale na trati jsme se neměli jak dostat vpřed. Pěkně to ukazuje, že pokud bychom měli lepší kvalifikace, závody by byly mnohem jednodušší."

Porovnání rychlosti s Red Bullem je jedna věc, ale Mercedes, kterému soupeři závidí hlavně výkon pohonné jednotky, podal dominantní výkon i na pomalém Hungaroringu. Vettel už na vedoucího Hamiltona ztrácí 82 bodů a musí připustit, že stříbrné vozy jezdí jinou ligu.

"Dnes na tom byl náš vůz rychlostně velmi dobře. Samozřejmě se nemohl srovnávat s Mercedesem. Ten je, zdá se, ve své vlastní lize."