Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel je před závodem mírným optimistou

Vettel je před závodem mírným optimistou

V Maďarsku je pole vyrovnanější

Sebastian Vettel je před Velkou cenou Maďarska mírným optimistou. Očekává dobrý boj o vyšší bodované pozice a o pódiové umístění.

"Řekl bych, že jsme podstatně konkurenceschopnější, než jsme byli minulý víkend," řekl jezdec Ferrari po kvalifikaci, v níž se umístil na pátém místě, přičemž ve třetí řadě mu bude dělat společnost týmový kolega. "Poprvé letos jsme měli oba vozy ve Q3. Předem jsme věděli, že rakouský okruh našemu vozu nebude vyhovovat, na rovinkách jsme ztráceli spoustu času. Zde máme mnohem více zatáček, což nám prospívá. I vůz je lépe vyvážený, takže jsme blíže k našim soupeřům, k Racing Pointu, Red Bullu a McLarenu. To je dobrá zpráva.

Budeme startovat na měkkých pneumatikách. Před námi budou vozy na středně tvrdých, za námi další vozy na měkkých. Uvidíme, co se nám podaří vymyslet."

S trochou optimismu by vlastně Ferrari mohlo pomýšlet na to, že třeba závod vyhraje, kdyby nebylo jediné nezdolné překážky. Tou jsou dva vozy Mercedesu, startující z první řady a závodící ve vlastní lize.

"Budeme mít odlišnou strategii než první čtyři na startu. První dva jsou naprosto mimo dosah. Nejsou pouze z jiné planety, ale z jiného vesmíru," konstatoval Vettel.

Ferrari má rychlost a startuje ze třetí řady, tak to snad tentokrát bude bez kolize. Foto: Ferrari

 

Zdroj: FORMULE.CZ