Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Holandská GP Formule 1 v Hockenheimu

Holandská GP Formule 1 v Hockenheimu

Příznivci Verstappena, Magnussena a Ericssona se postarali o dobrou návštěvu.

Pořadatelé v Německu se dlouho báli podobného debaklu prázdných ochozů, jak to letos zažil Red Bull Ring a pro jistotu raději prodali tribuny kolem prví zatáčky sponzorovi, který je použil jako čistě reklamní plochy. K nejhoršímu ale nedošlo. Betonové ochozy sice nebyly tak plné, jako v sedmdesátých letech, nabo v období Schumánie - příznivci Verstappena, Magnussena a Ericssona se ale postarali o dobrou návštěvu dráhy, která letos slaví své 50. narozeniny.
Kolem na dva roky poslední velké ceny Německa padlo Romanovi Klemmovi do oka i toto: 

Zatímco jel Rio Haryanto s velkou pravděpodobností svou poslední velkou cenu, zajímalo velkou část publika především umístění Maxe Verstappena. Tisíce fandů z Nizozemí udělalo z Hockenheimu "malý Friesland" a rozhodně tak podpořily i kasičku pořadatelů.

Apropos pořadatel: ředitel autodromu, pan Seiler mohl spokojeně hlásit: "Smlouva na rok 2018 je s Ecclestonem podepsána!" 

V sedmdesátých a osmdesátých letech považovali jezdci autodrom v Hockenheimu za sterilní trať bez charakteru. Co by asi řekli dnešní variantě lemovanou "pouští"  nekonečných záchytných zón..?

"Only sky is the limit" - Hamilton znovu demontoval konkurenci včetně týmového kolegy a neochvějně kráčí směrem dalšího titulu.

Nico Rosberg by možná měl popřemýšlet o tom, zda by si v životě neměl vybrat realističtější cíle, než hledání úspěchu při bezvýhledé honičce za Hamiltonem.

Přijel z nedalekého rodného Heppenheimu na skůtru: Sebastian Vettel.

Zářil i v noci, aby všem pilotům nezmizel z mysli, jako definitivní cíl jejich snažení: stupínek vítězů.

Odvedli zase jednou nejlepší práci: mechanici vozu Lewise Hamiltona.

Gegenverkehr: z některých míst nabízí motodrom v Hockenheimu tento podivný jev...

V pátek to s návštěvou ještě vypadalo bledě - příznivci Verstappena, "akční" vstupenky pro zaměstnance a přátele Mercedesu a jistá "vyprahlost" německého publika po dvouleté přestávce se ovšem v neděli postaraly o slušnou návštěvu.

Jednička Mercedesu a jeho následovník? Ve Wehrleinovi mnozí vidí logickou jedičku stříbrných budoucnosti. Aktuálně politicky správnou barvu pleti by měl...

Motodrom Hockenheim letos slaví 50. narozeniny.

Narozeniny slavil v Hockenheimu i Fernando Alonso. V závodě mu ovšem nikdo nic nedaroval a na někdejšího "nejmladšího vítěze Grand Prix" zbylo jen 14. místo. Ve Formuli 1 se prostě rychle stárne... 

Objeven mezi diváky: jednonásobný účastník MS Jo Vonlanthen. V kokpitu Formule 1 sice sportovní úspěch nenalezl, výborně si ovšem počíná při restauraci monopostů. "Svůj Ferrari 500 z roku 1953 jsem nedávno prodal za několik milionů dolarů".

Také jeden z těch, kteří již úspěch ve světě Grand Prix nenajdou: Felipe Massa v doprovodu svého parazitujícího bratra a manažera Todta.

"Lokální matadoři" Vettel a Rosberg již německou veřejnost ze sedadel nezdvihnou. Sebastianovi zůstali věrní jen někteří příznivci z okolí jeho bydliště a Nica z Monaka beztak málokdo považuje za "unseren Fahrer". Proto na tribunách převažovaly holandské vlajky a kupodivu i mnoho praporů Švédska a Dánska.

Nepříjemnost v pátek ráno: komisař FIA, dvojnásobný mistr světa Emerson Fittipaldi s sebou neměl správný průkaz a ochranka ho nechtěla pustit do paddocku. Vyprávějte všemocným laikům ve žluto-modrém, že jste byl Někdo, když ještě nebyli na světě...

Jakým směrem dál? To se možná ptají Felipe Nasr a jeho otec. Se Sauberem to jde dost z kopce a v Hockenheimu opět pokulhával i za Manorem.