Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Crawford bude závodit ve dvou sériích

Crawford bude závodit ve dvou sériích

Kromě FIA F3 pojede i Euroformuli

Po loňském účinkování v italském a německém šampionátu formule 4 letos čeká amerického závodníka Jaka Crawforda premiérová sezona ve FIA F3. Junior Red Bullu zde bude hájit barvy stáje Hitech, kde budou jeho týmovými kolegy Ajumu Iwasa a český pilot Roman Staněk. FIA F3 ale nebude jedinou sérií, v níž se letos Crawford představí. Loňského vicemistra německé ADAC F4 totiž uvidíme i v šampionátu Euroformule Open. Tam bude hájit barvy stáje Motopark.

„Mám radost z toho, že se pro letošní sezonu Euroformule přidám k Motoparku. Tým byl v minulosti úspěšný (v Euroformuli dosáhl Motopark v roce 2019 na titul mezi týmy a zásluhou Marina Sata i mezi jezdci – pozn. red.). Doufám, že na tyto úspěchy navážu a že budu bojovat o přední příčky. Už jsem se začal připravovat a zdá se, že to bude dobrý rok,“ řekl Crawford.

V boji o titul šampiona ADAC F4 loni Jak Crawford podlehl o dva body Jonnymu Edgarovi. Foto: ADAC F4

 

Letošní kalendáře FIA F3 a Euroformule Open obsahují jednu termínovou kolizi. K té dojde o víkendu 23.-24. října a bude se týkat závěrečných podniků obou sérií. Zatímco v americkém Austinu během zmíněného termínu vyvrcholí sezona FIA F3, ve španělské Barceloně bude mít na programu svůj poslední letošní podnik Euroformule. Crawford si tak bude muset mezi těmito dvěma podniky vybrat.

Jedním z Crawfordových soupeřů bude letos v Euroformuli mimo jiné i Zdeněk Chovanec – portugalský závodník s českými kořeny, který se ovšem narodil ve Venezuele. Ten bude hájit barvy stáje Double R Racing.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: ADAC F4