Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Staněk se dohodl s Hitechem

Staněk se dohodl s Hitechem

Kromě FIA F3 pojede i asijský šampionát

Během loňských posezonních testů FIA F3 sice Roman Staněk nastoupil za stáje Prema a ART Grand Prix, letošní ročník ale odjede v barvách jiného týmu. Český jezdec totiž spojuje síly s Hitechem. S britskou stájí ale nebude účinkovat pouze ve FIA F3. Pojede totiž i v asijském šampionátu formule 3, jehož sezona se uskuteční v zimě a první podnik je na programu během posledního lednového víkendu v Dubaji.

„Jsem Hitechu vděčný za příležitost, kterou mi dává. Úvodní podnik asijské F3 se uskuteční již za pár týdnů. Těším se na to, až si po dlouhé pauze sednu zpět do auta. Na spolupráci s novým týmem se opravdu těším. Budu tvrdě pracovat na tom, aby letošní sezona byla úspěšná,“ uvedl Staněk.

Ze Staňkova příchodu má radost i šéf týmu Oliver Oakes. „Jsme nadšení, že jsme Staňka získali. Doufejme, že to bude další úspěšná sezona. Na spolupráci s novými jezdci se vždy těšíme. Staněk ukázal, že má talent, který je pro FIA F3 a pro asijskou F3 potřeba,“ řekl.

Loňskou sezonu FIA F3 absolvoval Roman Staněk v barvách stáje Charouz Racing System. Foto: Charouz Racing System

Ve FIA F3 budou Staňkovými parťáky dva nováčci, kteří patří do juniorky Red Bullu – Jak Crawford a Ajumu Iwasa. Ti byli potvrzeni minulý týden. Crawforda jsme loni mohli vídat v německém a italském šampionátu formule 4. V Německu se stal vicemistrem. Iwasa loni získal titul ve francouzské F4.

Iwasa pojede za Hitech stejně jako Staněk také v asijské F3. Dvojici doplní v sestavě týmu Reece Ušijima. Podle informací serveru Formula Scout má být navíc před prvním podnikem potvrzen ještě čtvrtý pilot.

Zdroj: FIA F3, Formula Scout, úvodní foto: Charouz Racing System