Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Keanu Reeves točí dokument z prostředí F1

Keanu Reeves točí dokument z prostředí F1

Tématem je sezona 2009 a tým Brawn GP.

S kino, televizními a on-demand projekty s tématem Formule 1 se roztrhl pytel. Nově oznámeným je projekt Disney+, který na palubu získal hollywoodskou hvězdu áčkového formátu. Čtyřdílný dokument věnovaný týmu Brawn GP a jeho jediné sezoně bude moderovat Keanu Reeves (Matrix, Constantine, John Wick...).

Chceme převyprávět úžasný, nezaměnitelný příběh tohoto týmu,“ řekl Reeves v rozhovoru pro Sky Sports F1. „Mám přítele, který pro Brawn pracoval, je producentem, režisérem této věci. Vyprávěl mi o ní a mě to nadchlo. Bylo skvělé poslouchat, co všechno se v tom roce ve F1 odehrávalo. Nejen o vozech, ale také o nových pravidlech, o FOTA, o zakládání konkurenční série. Muselo to být velmi vzrušující období pro všechny, ale z pohledu týmu Brawn GP si to snad nelze ani představit.

Jenson Button v tom roce s Brawnem získal svůj mistrovský titul a potvrdil, že i v dokumentu sehraje klíčovou roli.

Už jsme spolu strávili nějaký čas, ale v nejbližších týdnech budeme spolu mnohem více,“ řekl Button o čase tráveném s Reevesem. Ani on ale netuší, kdy bude dokumentární cyklus zařazen do nabídky on-demand služby Disney+.

GP Bahrajnu - Brawn GP - Jenson Button

Veni vidi vici, takový byl příběh týmu Brawn. Foto: Brawn GP

Zdroj: GPFans, Sky, úvodní foto: Press service Keanu Reeves