Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button jmenoval top šest soupeřů

Button jmenoval top šest soupeřů

Kdo byl za jeho časů nejlepší?

Televize Sky Sports požádala Jensona Buttona, aby jmenoval šest nejlepších jezdců, proti kterým závodil ve F1. Nebyl to snadný úkol, jelikož Brit strávil na vrcholu motorsportu 17 let. Samozřejmě, nikoho nepřekvapí, že na seznamu nechybějí jeho dva týmoví kolegové z McLarenu.

"Tak se na to podíváme. Bude tam... Lewis Hamilton. Ten určitě. A také Fernando Alonso. Oba bylimými  týmovými kolegy a o obou mohu říci, že mají nesmírně velký talent, i když v odlišných směrech," řekl mistr světa z roku 2009.

"Sebastian Vettel. Čtyři tituly v řadě. To není maličkost. V poslední době se trápil, dostal velmi silného týmového kolegu, ale podle mě díky tomu bude ještě lepší. Také má ohromný talent a tipnul bych, že nám ho předvede hned, jak se začne opět závodit. Také musím říci jméno Max Verstappen. Ve F1 jsme se setkali pouze krátce, ale když jsem viděl jeho výkony za ztížených podmínek, například v Brazílii 2016, mohly mi oči vypadnout z důlků."

Zajímavostí je, že Button ve F1 závodil i proti Maxovu otci a než postoupil do F1, byl i týmovým kolegou jeho matky. Poslední dvě jména patří jezdcům, kteří již ve F1 delší dobu nezávodí. I ty byste nejspíš dokázali uhodnout. Pokud ne, vzpomeňte si, že Button debutoval v roce 2000.

"Je to dvojice, která proti sobě závodila, když jsem já teprv začínal. Mika Häkkinen a samozřejmě i famózní Michael Schumacher."

Pouze dva Hamiltonovi týmoví kolegové ho dokázali v jedné sezoně porazit. Jedním byl Nico Rosberg ve svém mistrovském roce 2016 a druhý, Jenson Button, je s ním na fotografii. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.cz