Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button se vrací na místo činu

Button se vrací na místo činu

Bude radit týmu, ve kterém kdysi ve F1 začínal

Williams angažoval Jensona Buttona jako poradce pro svůj tým ve formuli 1. Mistr světa ze sezony 2009 se tak do šampionátu vrací čtyři roky poté, co v Monaku nastoupil do své poslední velké ceny.

Jednačtyřicetiletý Button se bude starat o jezdeckou složku stáje. V zásadě má hrát roli jakéhosi kouče a učitele. Jeho závazky vůči televizní stanici Sky Sports, pro niž pracuje jako expert, tím nebudou nijak dotčeny.

Ve Williamsu začínal před jednadvaceti lety Button svoji kariéru ve formuli 1. Záhy ho ale přetáhl Flavio Briatore do Benettonu. Do Grove měl v úmyslu se vrátit před ročníkem 2005, jenže jeho tehdejší zaměstnavatel B.A.R. trval na dodržení kontraktu, které si nakonec vynutil až u soudu. 

Ve Williamsu začínal v roce 2000 Jenson Button svoji dráhu pilota F1. Foto: Williams

Frank Williams mně tenkrát věnoval velkou důvěru, za což mu budu navždy vděčný. Jsem rád, že mohu znovu prohlásit: Podepsal jsem Williamsu! Nyní jsem dostal šanci pomoci mu na cestě k větším úspěchům. Před námi je pořádný kus tvrdé práce, nemám však žádné pochybnosti o tom, že ji zvládneme,“ uvedl muž, jenž má ve F1 na kontě patnáct vítězství a padesátku pódiových umístění.

Nastupující šéf Williamsu Jost Capito zdůraznil především velký respekt, jemuž se Button v současnosti v padoku F1 těší. „Je to další pozitivní krok, kterým se posunujeme více kupředu. Jenson vždy patřil k přátelům Williamsu a je skvělé, že ho můžeme přivítat v naší rodině,“ prohlásil.

Zdroj: Williams, úvodní foto: Williams