Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams i Buttona rozhodnutí CRB zklamalo

Williams i Buttona rozhodnutí CRB zklamalo

Spolupráci chtějí začít aspoň v roce 2006.

CRB (komise pro schvalování smluv) dnes sdělila svůj závěr v kauze Williams – BAR, ve které se obě zúčastněné strany přely o britského pilota Jensona Buttona.
 
Frank Williams vyjádřil své zklamání nad rozhodnutím a ujistil všechny, že se stáj nebude snažit věc řešit jinou právní cestou.
 
"Přirozeně rozhodnutí CRB nás zklamalo," řekl Williams. "Zastávali jsme názor, že Jenson je pilot, o kterého má cenu bojovat, navíc bylo vše založeno na přesvědčivých právních doporučeních. Nelitujeme snahy získat jeho služby."
 
"CRB uznala významný počet argumentů BMW WilliamsF1, nicméně i tak rozhodla v náš neprospěch. Nemyslíme si, že by jakákoli další právní akce v tomto směru byla v zájmu sportu."
 
"Navzdory rozhodnutí CRB, které se týká roku 2005, budeme udržovat náš blízký vztah s Jensonem pro rok 2006."
 
Ani Buttona, který letos u BAR zažívá nejlepší sezónu v dosavadní kariéře, rozhodnutí nepotěšilo a ujistil novináře o svém úmyslu připojit se k Williamsu v roce 2006.
 
"Přirozeně jsem z výsledku zklamán, podstatné ovšem je, že absolutně uznávám rozhodnutí dnes vydané CRB," řekl Button. "BAR byl na závodní dráze během procesu maximálně profesionální a předpokládám, že se to nezmění. V budoucnu se k Williamsu jistě připojím."
 
Williamsu tak v tuto chvíli zůstal na příští sezónu už jen Mark Webber. Plné jezdecké složení prý bude oznámeno v pravý čas.