Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams potřebuje jezdce jako Jenson Button

Williams potřebuje jezdce jako Jenson Button

Musí se ale rozhodnout co nejdříve.

Claire Williams opět potvrdila, že by Jensona Buttona velmi ráda viděla v jednom ze svých vozů, ale čekat na něj a na rozhodnutí McLarenu prý nehodlá.

"Byl by z toho úžasný příběh, ale on musí učinit správné rozhodnutí pro sebe a my musíme učinit rozhodnutí, které bude správné pro náš tým," řekla dcera a zástupkyně Franka Williamse. "Je velmi talentovaný ve voze i mimo něj a my potřebujeme jezdce jako on. Ale uděláme vlastní rozhodnutí, nebudu sedět a čekat na rozhodnutí Rona Dennise ani na Jensonovo rozhodnutí. Nemůžeme se jen dívat na to, co dělají ostatní. Nebudu čekat, protože to by nebyl správný přístup pro tým, jako je Williams."

Je to trochu matoucí vyjádření, protože jezdců "jako Jenson Button", zkušených závodníků s titulem mistra světa, na trhu mnoho není, přesněji Button je jediný, ostatní zůstávají ve svých současných týmech. Mistr světa z roku 2009 přitom s Williamsem nejspíš beztak nebude chtít podepsat smlouvu dříve, než se McLaren rozhodne, zda chce mít příští rok ve voze jeho nebo Stoffela Vandoorna.

Jednou z výhod dohody s jezdcem s titulem by ale byl zájem sponzorů, který se dá získat i jinak. Williams potvrdila, že v bílém voze z Grove by se mohl objevit i Sergio Pérez, který hodlá využít dobré výsledky první části aktuální sezóny a sebe i své sponzory přestěhovat do většího týmu než je Force India.

"Sergio letos odvádí výbornou práci, je to inteligentní jezdec a samozřejmě ho nemůžeme přehlížet. Ještě jsme spolu pořádně nemluvili, ale je šarmantní a výmluvný a pro svůj tým je díky tomu dobrým komerčním přínosem. Někoho takového nemůžete přehlédnout, pokud je dostupný."

O Péreze má ale údajně zájem i Renault a Force India se ho nehodlá vzdát, takže přestup je nejspíš závislý i na ochotě mexických sponzorů zaplatit indickému týmu odškodné za předčasné ukončení kontraktu, který by měl platit až do konce roku 2017.